ARCON

Norges største spillfestival

Praktisk

Dato

ARCON arrangeres 21. juni til 24. juni 2024

Festivalen er åpen for deltagere hele døgnet fra fredag kl 17:00 til mandag kl 15:00.

Sted

Hartvig Nissens skole, Grenseveien 95, Helsfyr, Oslo.

Skolen er universelt utformet og har en heis som alle kan benytte seg av.

Hartvig Nissens skole er for tida på Helsfyr, rett ved Fyrstikkalleen skole. Bygget er moderne, området er lett tilgjengelig .

Kollektivtransport

Skolen er lett tilgjengelig fra Oslo sentrum med kollektivtransport. T-banelinjer 1, 2, 3, og 4 stopper alle på Helsfyr. Også busslinjer 20, 21, 23, 37, 66, 68, 76, 100, 110, 300, 375, og 400 samt nattbussene 2N, 3N og 4N stopper på Helsfyr. Busslinie 37 går døgnet rundt.

Det er også mulig å ta buss til Fyrstikktorget. Busslinjer 21 og 68 stopper der.

Mer om rutetider og selve rutene finner du på www.ruter.no

Bil og parkering

Det er et parkeringshus under skolen hvor det koster 50 kr/timen eller 300 kr/dagen å parkere. Der er heis mellom parkeringshuset og skolen, men den er ikke åpen for almuen. For å komme opp i skolen må en ringe Infodesk så kommer en ledsager og henter dere. Se siden Kontakt for telefonnummer som er betjent under festivalen.

Det finnes også kommunale parkeringsplasser kort vei fra skolen. For mer informasjon om sted og pris, sjekk Oslo kommunes webside.

Rett ved skolen finnes det parkering som koster 75 kr/timen.

Billetter

For informasjon om billetter og priser, sjekk ARCON-butikken hvor du også kan kjøpe årets t-skjorte.

Det er gratis inngang på fredag og mandag. Der er også mulighet til å kjøpe helgbillett og dagsbilletter i døren.

Åpningstider

Skolen er kun åpen for festivaldeltakere og inviterte gjester. Festivalen er åpen døgnet rundt fra vi åpner fredag til vi stenger mandag. Det er program gjennom hele helgen, inkludert mandag. Frispillingsområdet er døgnåpent. Det er gratis inngang på fredag og mandag.

Fredag ettermiddag rigger vi opp festivalen og vi åpner for alle når vi er ferdig rigget, senest når programmet begynner. Vi kommer til å begynne riggearbeidet fra kl 15. Alle som ankommer tidlig oppfordres til å bidra med opprigg.

Overnatting

Vi har gratis overnattingsplasser! Det kan bli trangt så bruk gjerne soveutstyr som tar liten plass. Sovelokalene er åpne fra fredag til mandag. Husk å hente bagasjen din! Egne vakter passer på hele natten, og vil påse at ordensreglene blir fulgt. Alle former for støy, alkoholbruk og røyking innendørs vil bli slått strengt ned på. Soving er kun tillatt i sovsalene. Vi ber deg som skal overnatte rigge opp senest klokka 22.00 den dagen du ankommer.

Verdisaker

ARCON tar ikke ansvar for noen deltageres eiendeler. Tyveri har forekommet, så ta vare på verdisakene dine. Skulle du være uheldig og bli frastjålet noe, vennligst gi beskjed i resepsjonen. Det er mange skap på skolen du kan låse ting inn i, så fremt du tar med deg din egen hengelås. Husk å tømme skapet før du reiser; vi har ikke tilgang til skolen etter festivalen.

Servicetilbud

Der er en kantine på skolen som serverer både varm og kald mat dagen lang, både vanlig og vegansk. Der er også mulig å kjøpe glutenfritt, men kantinen ønsker at man sier fra på forhånd fordi det lages på bestilling.

Der er også matbutikker og restauranter ved Helsfyr T-banestasjon.

I år er det ikke pub, men fortvil ikke! Vi har ordnet med noen reserverte ARCON-bord på puben «Safe as Milk». Den ligger i Gladengveien 4, omtrent 10 minutters gange fra skolen. Her er det også muligheter til å kjøpe mat.

Tradisjonen tro har ARCON tebar! Her kan du kjøpe kaffe og forskjellige typer te. For 60 kr får man avtalen som gir ubegrenset kaffe og te gjennom hele festivalen. Historiske ARCON-kopper er å få kjøpt, men du kan også ta med deg ditt eget krus.

Frivillige

Festivalen ARCON driftes av frivillige. Har du lyst til å hjelpe til med arbeidet under festivalen kan du finne mer informasjon her. Det vanker frivillig-goder og fest til de som bidrar.

Salg

Privatpersoner og organisasjoner kan fritt drive ikke-kommersielt og hobbybasert salg av spillrelaterte materiale, såfremt dette ikke er til hinder for avviklingen av festivalen. Komiteen anviser plass og areal etter henvendelse i resepsjonen. Kommersielle aktører må avtale plass på forhånd, kontakt komite@spillfestival.no.

Ordensregler

ARCON ønsker et inkluderende og åpent spillmiljø. Alle deltakere forventes å vise respekt for sine medspillere.  Disse praktiske reglene gjelder under festivalen:

  1. Det er forbudt å bruke tobakksprodukter (inkludert, men ikke begrenset til tobakk, sigaretter, snus og e-sigaretter) på skolens område, både innendørs og utendørs.
  2. Det er forbudt å innta alkohol og/eller være synlig beruset på festivalens område.
  3. All bruk av åpen ild, også stearinlys, er forbudt. Den som er så uheldig å utløse en brannalarm, må betale for utrykningen.
  4. Alle deltagere bes bære adgangsbeviset på seg, godt synlig. Unntaket er fredag og mandag da det er fri inngang. Alle gyldige eksterne besøkende, pressefolk eller lignende skal også være registrert i resepsjonen.
  5. Det er ikke anledning til å bære våpen eller replika av sådan i lokalene. Eneste unntak er for replikaer som er deler av et kostyme som brukes under en eventuell cosplay- eller kostymekonkurranse. Vannpistoler og tilsvarende er ikke lovlig.
  6. Dyr er ikke tillatt i ARCON sine lokaler.
  7. Deltakere skal rydde etter seg når de er ferdige med et spill.
  8. I sovelokalene skal det til enhver tid være stille. Det er kun tillatt å sove i disse.
  9. Deltagerne bes ellers rette seg etter henvisninger fra arrangementskomiteen. Komiteen forbeholder seg retten til å bortvise deltakere.

Har du spørsmål?

Er det noe du lurer på eller trenger du mer hjelp? Ikke nøl med å ta kontakt!

Rull til toppen