Praktisk ARCON 38

Praktisk Informasjon

Vi som arrangerer Arcon ønsker alle velkomne, og prøver å legge praktisk til rette for at alle skal kunne delta på programmet. På denne siden har vi samlet praktisk informasjon og ordensregler. Har du spørsmål, kontakt oss på komite@spillfestival.no!

Dato

 1. juni – 20. juni 2022.
  Festivalen er åpen for deltagere hele døgnet fra fredag kl 17:00 til mandag kl 15:00. 

Sted

Hartvig Nissens skole, Grenseveien 95, Helsfyr, Oslo.

Skolen er universelt utformet og har en heis som alle kan benytte seg av.

Hartvig Nissens skole er for tida på Helsfyr, rett ved Fyrstikkalleen skole. Bygget er moderne, området er lett tilgjengelig .

Kollektivtransport

Skolen er lett tilgjengelig fra Oslo sentrum med kollektivtransport. T-banelinjer 1, 2, 3, og 4 stopper alle på Helsfyr. Også busslinjer 20, 21, 23, 37, 66, 68, 76, 100, 110, 300, 375, og 400 samt nattbussene 2N, 3N og 4N stopper på Helsfyr. Busslinie 37 går døgnet rundt.

Det er også mulig å ta buss til Fyrstikktorget. Busslinjer 21 og 68 stopper der.

Mer om rutetider og selve rutene finner du på www.ruter.no

Bil og parkering

Det er et parkeringshus under skolen hvor det koster 150 kr/dag for fredag og mandag samt 300 kr/dagen i helgen å parkere. Der er heis mellom parkeringshuset og skolen, men den er ikke åpen for almuen. 

Biletter

For informasjon om billetter og priser, sjekk Arcons webshop hvor du også kan kjøpe årets t-skjorte.

Det er gratis inngang på fredag og mandag. Der er også mulighet til å kjøpe helgbillett og dagsbilletter i døren.

Åpningstider

Skolen er kun åpen for betalende festivaldeltakere og inviterte gjester. Festivalen er åpen døgnet rundt fra vi åpner fredag til vi stenger mandag. Det er program fra 19-03 på fredag, 10-03 både lørdag og søndag, og 11-16 mandag. Frispillingsområdet er døgnåpent. Det er gratis inngang på fredag og mandag.

Fredag ettermiddag rigger vi opp festivalen og vi åpner for alle når vi er ferdig rigget, senest kl 19 når programmet begynner. Vi kommer til å begynne riggearbeidet fra kl 15. Alle som ankommer tidlig oppfordres til å bidra med opprigg.

Overnatting

Vi har gratis overnattingsplasser! Det kan bli trangt så bruk gjerne soveutstyr som tar liten plass. Sovelokalene er åpne fra fredag kl 18:00 til mandag kl 10:00. Husk å hente bagasjen din! Egne vakter passer på hele natten, og vil påse at ordensreglene blir fulgt. Alle former for støy, alkoholbruk og røyking innendørs vil bli slått strengt ned på. Soving er kun tillatt i sovsalene. Vi ber deg som skal overnatte rigge opp senest klokka 22.00 den dagen du ankommer.

Når det gjelder overnatting på hotell i nærheten, så fikk vi desverre beskjed fra Scandic Helsfyr at de har måttet sette av hele hotellet som mottakshotell for ukrainske flyktninger så de har dessverre ingen rom å tilby oss.

Verdisaker

Arcon tar ikke ansvar for noen deltageres eiendeler. Tyveri har forekommet, så ta vare på verdisakene dine. Skulle du være uheldig og bli frastjålet noe, vennligst gi beskjed i resepsjonen. Det er mange skap på skolen du kan låse ting inn i, så fremt du tar med deg din egen hengelås. Husk å tømme skapet før du reiser; vi har ikke tilgang til skolen etter festivalen.

Servicetilbud

Der er en kantine på skolen som serverer både varm og kald mat dagen lang, både vanlig og vegansk. Der er også mulig å kjøpe glutenfritt, men kantinen ønsker at man sier fra på forhånd fordi det lages på bestilling.

Hvis man har lyst på thaimat er det mulig å bestille mat fra Ekte Thaimat som ligger ved Hovinveien 39. Som Arcondeltaker er det 10% rabatt på bestillinger over 299 kr, levering koster 59 kr. Det er også mulig å gå dit. Siste frist for bestilling med levering er 20:30 og etter kl 21 på fredag og lørdag gjelder ikke rabatten. For mer informasjon om meny og åpningstider, sjekk ut deres webside [https://ektethai.no].

Der er også matbutikker og restauranter ved Helsfyr T-banestasjon.

I år er det ikke pub, men fortvil ikke! Vi har ordnet med noen reserververte Arcon-bord på puben «Safe as Milk». Den ligger i Gladengveien 4, omtrent 10 minutters gange fra skolen. Her er det også muligheter til å kjøpe mat. Safe as Milk er åpent fra 12 til 00:30 på fredag og 12 til 23 lørdag og søndag.

Tradisjonen tro har Arcon tebar! Her kan du kjøpe kaffe og forskjellige typer te. For 60 kr får man avtalen som gir ubegrenset kaffe og te gjennom hele festivalen. Historiske Arcon-kopper er å få kjøpt, men du kan også ta med deg ditt eget krus.

Frivillige

Festivalen ARCON driftes av frivillige. Har du lyst til å hjelpe til med arbeidet under festivalen kan du finne mer informasjon her. Det vanker frivillig-goder og fest til de som bidrar.

Salg

Privatpersoner og organisasjoner kan fritt drive ikke-kommersielt og hobbybasert salg av spillrelaterte materiale, såfremt dette ikke er til hinder for avviklingen av festivalen. Komiteen anviser plass og areal etter henvendelse i resepsjonen. Kommersielle aktører må avtale plass på forhånd, kontakt komite@spillfestival.no.

Ordensregler

Arcon ønsker et inkluderende og åpent spillmiljø. Alle deltakere forventes å vise respekt for sine medspillere.  Disse praktiske reglene gjelder under festivalen:

 1. Det er forbudt å bruke tobakksprodukter (inkludert, men ikke begrenset til tobakk, sigaretter, snus og e-sigaretter) på skolens område, både innendørs og utendørs.
 2. Det er forbudt å innta alkohol og/eller være synlig beruset på festivalens område.
 3. All bruk av åpen ild, også stearinlys, er forbudt. Den som er så uheldig å utløse en brannalarm, må betale for utrykningen.
 4. Alle deltagere bes bære adgangsbeviset på seg, godt synlig. Unntaket er fredag og mandag da det er fri inngang. Alle gyldige eksterne besøkende, pressefolk eller lignende skal også være registrert i resepsjonen.
 5. Det er ikke anledning til å bære våpen eller replika av sådan i lokalene. Eneste unntak er for replikaer som er deler av et kostyme som brukes under en eventuell cosplay- eller kostymekonkurranse. Vannpistoler og tilsvarende er ikke lovlig.
 6. Dyr er ikke tillatt i Arcons lokaler.
 7. Deltakere skal rydde etter seg når de er ferdige med et spill.
 8. I sovelokalene skal det til enhver tid være stille. Det er kun tillatt å sove i disse.
 9. Deltagerne bes ellers rette seg etter henvisninger fra arrangementskomiteen. Komiteen forbeholder seg retten til å bortvise deltakere.

 

Rull til toppen