Frivillige ARCON 36

Årets arrangement og frivillige

Dette har vært en real berg-og-dalbane av et år siden fjorårets kongress. Mye planlegging, noen endringer, og store håp for hva som skulle bli et Arcon som kunne oveergå de fleste tidligere. Så kom COVID-19, og alt ble usikkert. Nå har det endelig kommet klarhet over hva som skjer. Arcon i fysisk form slik vi kjenner det er avlyst i år.
 
Ikke Arcon i fysisk form? Hva betyr det?
Slik det opprinnelig var, skulle Arcon i år holdes på Hartvig Nissen VGS. Slik myndighetene har bestemt det nå ville vi i den perioden ha hatt en veldig begrenset kongress med ytterst få som kunne komme inn på området, og et ansvar på å konstant desinfisere overflater over hele området. Mat og drikke ville vært særs vanskelig å distribuere, og soveplasser ville mest trolig ikke ha vært aktuelt. Så Arcon slik vi kjenner det til ville ikke fungert.  
Det vil kanskje kjennes som en mager trøst, men vi kommer fortsatt til å holde tradisjonen gående i samme periode av året som alltid, men i år foregår det istedet online. Arcon Cyberpunk er nå Arcon Cyberspace.
 
Cyberspace?
Vi er ikke de første med denne planen, og sikkert ikke de siste. Slik vi setter opp Arcon i år vil dette holdes via kommunikasjonsplattformen Discord, hvor alle med en invitasjonslink kan koble seg opp gratis. Fra vår server der kan vi arrangere videre rom for kommunikasjon og planlegging. Spill vil gå digitalt, fra Tabletop Simulator og Roll20til alle andre mulige løsninger som kan avtales fra arrangørenes side. Og ja, pubteltet vil eksistere som eget rom. Bring egen drikke.
 
Trenger vi frivillige til dette i år?
Ja, så absolutt. Arcon har i alle år vært avhengig av de frivilliges innsats, og det forandrer seg heller ikke i år. Fra 19-21 juni vil vi ha mange rom åpne og mye aktivitet på gang både dag og natt. Vi vil trenge moderatorer som kan holde oversikt, yte teknisk support, videreføre beskjeder og ellers holde freden.
 
Hva trengs fra meg?
Som moderator krever vi kun to ting fra deg – En datamaskin eller annen internettilkoblet enhet hvor du kan kommunisere i tekst (og gjerne lyd) via Discord, samt tid til å være pålogget og tilstede under Arcon. Vi prøver å kjøre det så likt det tradisjonelle puljesystemet som mulig, så tenk på et skift som en tretimers vakt.
 
Får vi XP for dette? Belønninger? Hva skjer med fjorårets level?
Vi er mer begrenset i år, både i hva i får utrettet og hva vi trenger å gjøre. Dermed vil det bli vanskelig med den vanlige premieringen, men vi vil se til at moderatorer som har tatt to puljer (2×3 timer) vil ha krav på årets t-skjorte som takk for strevet.
Og hva med level 5 fra i fjor? Nå har vi gjort det slik at fjorårets level fem starter året som level 2 med egen seng på Arcon. Vi fryser nåværende femmere i år, og status rullerer over til neste år, når vi er tilbake til fysisk. Årets frivilligsystem er et unntak som vi håper vil være kun for i år, så ingen skal rammes negativt av det når de har privilegier til gode som de kan få neste år. Så har vi fortsatt planenen gående for fysisk julbord i år også. 🙂
 
 
Hvis du er interessert i å være moderator i år, vennligst ta kontakt på Google Grupper eller send epost til frivillig@spillfestival.no. Vi skal få satt opp et system for dette i løpet av kommende uker, og vil holde kommunikasjonen gående for å ha et lag klart til hva som blir et annerledes Arcon, men likeså et Arcon vi kan være stolte av å ha gjennomført.