Praktisk ARCON 33

Praktisk ARCON 33

kongshavn 

Arcon 33 foregår 23. – 26. juni i Oslo. Vi som arrangerer Arcon ønsker alle velkomne, og prøver å legge praktisk til rette for at alle skal kunne delta på programmet. På denne siden har vi samlet praktisk informasjon og ordensregler. Har du spørsmål, kontakt oss på arcon@spillfestival.no!

Lokalet

Arcon 33 arrangeres på Kongshavn videregående skole, Kongsveien 30 (tidligere kjent som Sjømannsskolen).

Kongshavn skole er fra 1917 og både bygget og området rundt er verneverdig. Skolen er nå universelt utformet og har en heis som alle kan benytte seg av. Vi ber alle være forsiktige i bygget, særlig med de gamle maleriene på veggene – enkelte av dem er uerstattelige. Grøntområdene både ved og i nærheten av skolen er fredet.

Bil og parkering

Veien opp til skolen er sperret med bom, ta kontakt med komiteen om du trenger å kjøre spillutstyr eller deltakere helt fram til døra. Annet enn for personer med gyldig HC-bevis utstedt av kommunen, er det ingen parkeringsmuligheter tilgjengelig for våre deltagere i nærheten av skolen. Vi anbefaler på det sterkeste at våre deltagere tar kollektivtransport.

Kollektivtransport

Skolen er lett tilgjengelig fra Oslo sentrum med kollektivtransport. Trikk 18 og 19 rett utenfor skolen på stoppet Ekebergparken. Begge trikkene går gjennom sentrum fra litt ulike kanter, men pass på at du tar de i riktig retning, sørover, mot endestasjon Holtet eller Ljabru. Trikkene starter 6-7 om morgenen og stopper å gå rundt 1 om natten. Rutetider finner du på www.ruter.no.

Åpningstider

Skolen er kun åpen for betalende festivaldeltakere og inviterte gjester. Festivalen er åpen døgnet rundt fra vi åpner fredag til vi stenger mandag. Det er program fra 17-03 på fredag, 10-03 lørdag og søndag, og 11-16 mandag. Frispillingsområdet er døgnåpent. Fredag formiddag rigger vi opp festivalen, og vi åpner for alle når vi er ferdig rigget (forhåpentligvis kl 17). Alle som ankommer tidlig oppfordres til å bidra med opprigg. Programrommet på festivalen er betjent fra 10-01. .

Overnatting

Kongshavn har et litt mindre bruksareal enn lokaler vi tidligere har brukt. Det vil si at vi dessverre har færre klasserom å bruke kun til overnatting. Sovelokalene er derfor reservert for tilreisende medlemmer, og vi ber om at det tas med liggeunderlag eller annet soveutstyr som tar lite plass. Sovelokalene er åpne fra fredag 22:00 til mandag 10:00. Husk å hente bagasjen din før det stenger! Egne vakter passer på hele natten, og vil påse at ordensreglene blir fulgt. Alle former for støy, alkoholbruk og røyking innendørs vil bli slått strengt ned på.

Verdisaker

Arcon tar ikke ansvar for noen deltageres eiendeler. Tyveri har forekommet, så ta vare på verdisakene dine. Skulle du være uheldig og bli frastjålet noe, vær vennlig gi beskjed i resepsjonen. Det er mange skap på skolen du kan låse ting inn i, så lenge du har en hengelås. Husk å tømme skapet før du reiser, vi har ikke tilgang til skolen etter festivalen.

Servicetilbud

Kantinen selger brus, snacks og mat under store deler av festivalen. Arcon har også en egen te- og kaffebar. Dersom du kjøper den vakre Arconkoppen får du gratis påfyll av kaffe og te hele festivalen!

Salg

Privatpersoner og organisasjoner kan fritt drive ikke-kommersielt og hobbybasert salg av spillrelaterte materiale, såfremt dette ikke er til hinder for avviklingen av festivalen. Komiteen anviser plass og areal etter henvendelse i resepsjonen. Kommersielle aktører må avtale plass på forhånd, kontakt admin@spillfestival.no.

Ordensregler

Arcon ønsker å bidra til et inkluderende og åpent spillmiljø, og festivalen er i stor grad basert på tillit. Alle deltakere forventes å vise respekt for sine medspillere. Vi forbeholder oss retten til å bortvise deltakere som trakasserer andre eller ellers bryter ordensreglene. Følgende praktiske regler må overholdes under festivalen:

1. Det er forbudt å bruke tobakksprodukter (inkludert, men ikke begrenset til tobakk, sigaretter, snus og e-sigaretter) på skolens område, både innendørs og utendørs. Det er også forbudt å opptre beruset på kongressens område, og alkohol kan bare nytes i puben.
2. All bruk av åpen ild, også stearinlys, er forbudt. De som er så uheldige at de utløser en brannalarm må betale for utrykningen.
3. Alle deltagere bes bære adgangsbeviset på seg, godt synlig. Alle gyldige eksterne besøkende, pressefolk eller lignende skal være registrert i resepsjonen.
4. Det er ikke anledning til å bære våpen eller replika av sådan i lokalene. Eneste unntak er for replikaer som er deler av et kostyme som brukes under en eventuell cosplay- eller kostymekonkurranse. Vannpistoler og tilsvarende er ikke lovlig.
5. Dyr er ikke tillatt i i Arcons lokaler.
6. Deltakere skal rydde etter seg når de er ferdige med et spill.
7. I sovelokalene skal det herske ro og fordragelighet. Det er kun tillatt å sove i disse.
8. Deltagerne bes ellers rette seg etter henvisninger fra arrangørkomiteen. Komiteen forbeholder seg retten til å bortvise deltakere.

Rull til toppen