Skriveverksted med forfattere

Type: Sideprogram
Tidspunkt Lørdag 13:00 til 18:00
Arrangør: Ørjan N. Karlsson og Torbjørn Ø. Amundsen
Beskrivelse:
OBS! Reseverte plasser. Påmeldingen er nå stengt.

Er du glad i å skrive? Drømmer du om å utgi en bok? Da er Arcons skriveverksted noe du ikke kan gå glipp av! To erfarne forfattere kommer på Arcon for å holde et skriveverksted for lovende forfatterspirer, og DU kan være en av dem. Dette er en unik sjanse til å få teksten sin lest av publiserte forfattere, og få råd om skriveprosessen, motivasjon, sjanger og hvordan få teksten sin publisert. Verkstedet vil i fokusere på fantastisk litteratur, men ikke utelukkende.

Påmelding
Alt du trenger å gjøre er å sende en epost til program@spillfestival.no med emnet "Skriveverksted" og melde deg på. Fristen for påmelding er 19. mai. I eposten vil vi ha en skjønnlitterær tekst (f,eks. utdrag av noe du har skrevet) på max 500 ord. Denne teksten vil bli lest av forfatterne, og vil danne grunnlaget for arbeidet på skriveverkstedet. Vi vil også ha en tekst på max 200 ord der du presenterer deg selv, sier hvor gammel du er og sier noe om din interesse for å skrive.

Etter at påmeldingsfristen har gått ut vil forfatterne lese bidragene, og fordi vi har et begrenset antall plasser så vil de plukke ut deltakerne som får bli med på verkstedet. Alle som har meldt seg på vil få tilbakemelding på epost i begynnelsen av juni.

Påmeldingen er åpen for alle Arcons deltagere, fra 15 år og oppover (men om du er litt yngre og har veldig lyst til å delta, så send inn en påmelding likevel. Forfatterne kan utvise skjønn.). Skriveverkstedet koster ingenting, utover vanlig inngangsbillett til festivalen.

Om forfatterne
Torbjørn Øverland Amundsen er 36 år, utdannet siv.ing i kommunikasjonsteknologi og jobber som forretningsrådgiver. I 2013 debuterte han med Bian Shen, første boken i en trilogi som ligger i krysningspunktet mellom fantasy og science fiction. Boka handler om en gruppe mennesker som er udødelige, fanget i barnekropper som bare varer i maks 14 år. En dag våkner en av dem opp og finner ut at han kan bli voksen for første gang på over 7000 år, men bare hvis han klarer å avverge en katastrofe.

Ørjan Nordhus Karlsson er 45 år gammel, har hovedfag i sosiologi og flere års erfaring fra Forsvaret. I 2004 debuterte han med thrilleren Gruve 13, og har totalt gitt ut syv bøker så langt. Hans nyeste bok, Huset mellom natt og dag, er en actionfylt science fiction roman satt i en dystopisk fremtidsversjon av Norge. Hovedpersonen, Marko Eldfell, og er en genmodifisert "supersoldat" på flukt fra mafiaen, politiet og den fryktede organisasjonen Maskene. Til høsten kommer ‘Tidsrosen’ en young adult roman i krysningspunktet mellom magisk realisme og urban fantasy.

Begge forfatterne er glade i rollespill og andre slags spill, og har hele livet likt å lese og skrive. De er medlemmer av Fabelprosalauget, som er en norsk interesseforening for forfattere som skriver fantastisk litteratur.