Praktisk ARCON 31

kongshavnLokalet

Arcon 31 arrangeres også i år på Kongshavn videregående skole (tidligere kjent som Sjømannsskolen).

Kongshavn skole er fra 1917 og både bygget og området rundt er verneverdig. Vi ber våre medlemmer være forsiktige i bygget, særlig med de gamle maleriene på veggene – enkelte av dem er uerstattelige. Grøntområdene både ved og i nærheten av skolen er fredet.

Bil og parkering

Kongshavn skole har adresse Kongsveien 30, 0193 Oslo og ligger sørøst for sentrum. Hvis du skulle trenge en mer detaljert veibeskrivelse, ta kontakt med komiteen på e-post eller bruk GPS.

Annet enn for personer med gyldig HC-bevis utstedt av kommunen, er det ingen parkeringsmuligheter tilgjengelig for våre deltagere i nærheten av skolen, og vi anbefaler på det sterkeste at våre deltagere tar kollektivtransport. Enkelte av våre deltagere kommer langveisfra eller har med mye spillutstyr som det er vanskelig å frakte med trikk. For disse kan det være mulig å kjøre frem til bygget for å droppe av utstyr og bagasje, for så å kjøre bilen vekk. Skoleområdet er sperret med bom, så dersom du har behov for dette ber vi om at du tar kontakt med komiteen på forhånd (se kontakt). Vi har dessverre ikke mulighet til å dekke bøter eller avgifter knyttet til feilparkerte biler.

Kollektivtransport

Skolen er lett tilgjengelig fra Oslo sentrum med kollektivtransport. Trikk 18 og 19 rett utenfor skolen på stoppet Ekebergparken (som frem til i mai 2014 het Sjømannskolen). Begge trikkene går gjennom sentrum fra litt ulike kanter, men pass på at du tar de i riktig retning, sørover, mot endestasjon Holtet eller Ljabru. Trikkene starter 6-7 om morgenen og stopper å gå rundt 1 om natten. Rutetider finner du på www.ruter.no.

Åpningstider

Når man ankommer festivalen må man sjekke inn i resepsjonen og få bånd rundt håndleddet (adgangsbevis) som viser at man har betalt for inngangsbilletten. Bygningene er tilgjengelige døgnet rundt for alle med bånd, fra vi åpner fredag til vi stenger mandag. Det er program fra 10-03 lørdag og søndag, og 11-16 mandag. Frispillingsområdet er døgnåpent. Fredag ettermiddag rigger vi bygget, og det vil ikke være fritt tilgjengelig før vi er ferdig rigget, normalt rundt klokken 20. Alle som ankommer tidlig oppfordres til å bidra. Full deltagelse på opprigg (fredag) og/eller nedrigg (mandag) teller for frivillighetsprogrammet. Les mer om dette her. Programrommet er betjent fra 10-01.

Overnatting

Kongshavn har et litt mindre bruksareal enn lokaler vi tidligere har brukt. Det vil si at vi dessverre har færre klasserom å bruke kun til overnatting. Sovelokalene er derfor reservert for tilreisende medlemmer, og vi ber om at det tas med liggeunderlag eller annet soveutstyr som tar lite plass. Sovelokalene er åpne fra fredag 22:00 til mandag 10:00. Husk å hente bagasjen din før det stenger! Egne vakter passer på hele natten, og vil påse at ordensreglene blir fulgt. Alle former for støy, alkoholbruk og røyking innendørs vil bli slått strengt ned på.

Verdisaker

Arcon tar ikke ansvar for noen deltageres eiendeler. Tyveri har forekommet, så ta vare på verdisakene dine. Skulle du være uheldig og bli frastjålet noe, vær vennlig gi beskjed i resepsjonen. Det er mange skap på skolen du kan låse ting inn i, så lenge du har en hengelås. Husk å tømme skapet før du reiser fra festivalen. Låsene blir klippet og innholdet kastet ikke lenge etter arrangementet.

Servicetilbud

Kantinen selger brus, snacks og mat under store deler av festivalen. Arcon har også en egen te- og kaffebar. Dersom du kjøper Arconkoppen (enten underveis i festivalen eller ved å forhåndsbetale her), så får du gratis påfyll av kaffe og te hele festivalen.

Salg

Privatpersoner og organisasjoner kan fritt drive ikke-kommersielt og hobbybasert salg av spillrelaterte materiale, såfremt dette ikke er til hinder for avviklingen av festivalen. Komiteen anviser plass og areal etter henvendelse i resepsjonen.

Ordensregler

Arcon ønsker å bidra til et inkluderende og åpent spillmiljø, og festivalen er i stor grad basert på tillit. Alle deltakere forventes å vise respekt for sine medspillere. Vi forbeholder oss retten til å bortvise deltakere som trakasserer andre eller ellers bryter ordensreglene. Følgende praktiske regler må overholdes under festivalen:

1. Det er forbudt å bruke tobakksprodukter (inkludert, men ikke begrenset til tobakk, sigaretter, snus og e-sigaretter) på skolens område, både innendørs og utendørs. Det er også forbudt å opptre beruset på kongressens område, og alkohol kan bare nytes i puben.
2. All bruk av åpen ild, også stearinlys, er forbudt. De som er så uheldige at de utløser en brannalarm må betale for utrykningen.
3. Alle deltagere bes bære adgangsbeviset på seg, godt synlig. Alle gyldige eksterne besøkende, pressefolk eller lignende skal være registrert i resepsjonen.
4. Det er ikke anledning til å bære våpen eller replika av sådan i lokalene. Eneste unntak er for replikaer som er deler av et kostyme under selve kostymekonkurransen. Vannpistoler og tilsvarende er ikke lovlig.
5. Dyr er ikke tillatt i i Arcons lokaler.
6. Deltakere skal rydde etter seg når de er ferdige med et spill.
7. I sovelokalene skal det herske ro og fordragelighet. Det er kun tillatt å sove i disse.
8. Deltagerne bes ellers rette seg etter henvisninger fra arrangørkomiteen. Komiteen forbeholder seg retten til å bortvise deltakere.

Rull til toppen