ARCON 33 for nybegynnere

Når er ARCON i år?

ARCON 33 arrangeres 23.-26. juni i lokalene til Kongshavn Videregående skole i Oslo.

Hva er en jippo?

En jippo er et ord som brukes om årets tema. I år er jippoen “Vikinger”.

Hva er egentlig ARCON?

Kort fortalt: ARCON er Norges største spillfestival som arrangeres i Oslo hvert år.

ARCON er en festival der spilleglade mennesker møtes for å være sosiale og å spille spill. Det arrangeres både seriøse turneringer (bla. flere norgesmesterskap) og mange arrangement som er bare for gøy. Det er rollespill, brettspill (både planlagte runder som du kan melde deg på her og ad-hoc), miniatyrspill og kortspill. Det er også terningkast-, miniatyrmale- og tegnekonkurranse, auksjon for spill- og spillrelaterte ting og mye mer.

Hvem kan dra på ARCON?

Alle som vil kan dra på ARCON! Ung som gammel, nybegynner som gammel traver. (Tips: de under 26 får rabatt!)

Du er like velkommen om du kommer for å observere et ukjent spillmiljø som om du spiller brettspill fast én gang i uka, eller egentlig bare driver med cosplay, men er nysgjerrig på andre miljøer.

Hvordan funker ARCON?

ARCON er en festival som arrangeres på 100% frivillig grunnlag, med økonomisk støtte fra bla. Hyperion (Norske Forbundet for Fantastiske Fritidsinteresser) og Outland (butikkjede). Festivalen arrangeres av deltakerne for deltakerne, med eneste mål å gå ca i null og at folk skal ha det moro.

Gjennom helgen arrangeres det flere forskjellige ting på skolen. Brettspillseanser, rollespilling, konkurranser, filmer, foredrag, mm. Den beste måten å få oversikt over hva som skjer er å ta en kikk på det elektroniske programmet her.

OK! Jeg har lyst å komme – hva nå?

Du kan spare både tid og penger på å betale på forhånd. Registrer deg på våre nettsider og få tildelt et unikt deltakernummer. Deretter velger du om du vil ha dagspass eller helgepass i nettbutikken før du betaler regningen i nettbanken din. Dette kaller vi en “forhåndsbetaling” som du kan gjøre frem til fristen torsdag 15. juni. Alternativt kan du betale i døra, men kan komme til å koste litt mer om du er over 25.

Noen spill har begrenset med kapasitet. Det kan derfor lønne seg å melde seg på til spill og turneringer på nettsidene våre så tidlig som mulig. Gå inn på profilen din eller direkte i programmet klikk på det du vil være med på. Når du så ankommer ARCON må du finne ut hvilket rom du skal være på og hvor dette rommet er. Det finner du ved programkontoret i 1. etg.

Det er ikke nødvendig å melde seg på spilling i forkant, hvis du ikke har lyst til det. Det er også mulig å melde seg på på papir i permer utenfor programkontoret eller bare møte opp. Men, husk at det er førstemann til mølla. Er du sent ute med å melde deg på er det ikke sikkert det er plass til deg i alle de spillene du har lyst til å spille.

Det er muligheter for både å kjøpe mat og å sove (hvis du har med liggeunderlag og sovepose) i lokalene.

Er det noe du lurer på iløpet av festivalen er det bare å spørre i infodesken eller på programromme. ARCON er full av engasjerte mennesker som gjerne vil hjelpe deg med å få en fantastisk ARCON-opplevelse.

Frivillig på ARCON?

ARCON er 100% basert på frivillighet. Vi har oppgaver for alle som vil hjelpe:

Det trengs folk til å hjelpe til i kantina (både med å lage mat og å ta imot betaling). Riggere til å hjelpe til i for- og etterkant av festivalen. Noen til å sitte i resepsjonen for å ta imot deltakerene og ta imot betaling. Vi må også ha dør- og nattevakter. Er du over 18 kan du også hjelpe til med å selge drikkevarer og snacks i pubteltet. Vi trenger også hjelp til å holde festivalområdet ryddig og fritt for søppel.

Du velger selv når og hvor mye du har lyst til å jobbe – alt fra 6 timer til hele festivalen. Trykk her hvis du har lyst til å melde deg som gopher (= heder og ære + XP som kan brukes på mat og te/kaffe)

Arrangere spill på ARCON?

Har du lyst til å gjøre en spesifikk greie på ARCON, men finner den ikke i programmet? Da kan du arrangere selv! Alle som vil, kan arrangere spilling. Alle typer spill er lov; rollespill, brettspill, terningkastespill, klinkekuler, og annet. Kun fantasien setter grenser.

Hvis du har lyst til å arrangere et spill kan du gjøre det her.

Du vil selv ansvarlig for å ha med det nødvendige utstyret for å gjennomføre spillingen, men det vanker noen goder. Som arrangør får du en egen (superkul) t-skjorte, samt noen andre goder (varierer fra år til år). Arrangerer du en rollespillmodul er du med i en konkurranse om gavekort (om du leverer inn modulen i forkant av fristen, og har skrevet modulen selv i alle fall).

Rull til toppen