RIP nettsider

fire breathing dragon

«Nettsidene har feilet sitt redningkast mot dragepust»

ARCON sine nettsider fikk i første omgang hard medfart etter en oppgradering av plattformen den kjører på. Deretter ble det avdekket en kritisk sårbarhet i tillegget som benyttes for å vise forsiden. Resultatet ble et nettsted med brukket rygg.

Realiteten er at nettsiden våre uansett har behov for en større oppgradering. Jeg utviklet systemet vi har i bunn som en nyvinning til ARCON 19 – mens Kurt Nilsen hadde sin debut på Idol og Nokia sine mobiltelefoner akkurat hadde fått fargeskjerm. Systemet ble skreddersydd festivalens behov og senere utvidet med flere fiffige funksjoner som eksempelvis arrangørregistrering. Under ARCON 30 dukket noen nye krefter opp og skulle ta over stafettpinnen. WordPress ble installert og nettsidene fikk en fancy forside. Dessverre var det store utfordringer med blant annet tegnsett som gjorde koblingen med hovedsystemet vanskelig. Ildsjelene forsvant også ut av foreningen og en gammel og grå IT-ansvarlig måtte til for å redde stumpene. Siden har det vært spe forsøk på å forbedre visse deler av nettsidene eller få på plass noe nytt, uten større hell.

Etter 20 år har undertegnede brettet opp ermene igjen og startet helt fra bunn. I kulissene holder vi på med helt nye sider og helt nytt program og system for påmelding. Jeg kan allerede nå garantere at funksjonaliteten blir langt mindre skreddersydd enn vårt nåværende system. På godt og vondt. Det er eksempelvis med litt vemod jeg ser begrep som «Pulje I» forsvinne ut, men tenker at det også kan være til det bedre for nye ARCONister.

Lanseringsdato er enda ikke helt spikret, men en realistisk tidsplan er påsken 2023. Så sett en påminnelse i kalenderen i april og kom tilbake hit for å se hvordan det ser ut. Kanskje er du da med på å teste nettsidene som skal fungere de neste 20 årene – frem til ARCON 59!

mvh Kristian

RIP nettsider
Rull til toppen