Vinner av modulkonkurransen 2017

Årets modulkonkurranse var rekordstor: Hele seks selvskrevne rollespillmdouler ble levert innen fristen! Årets rekordhøye deltakelse tyder godt for det norske rollespillmiljøet og for rollespill på Arcon, og vi er stolte og glade over at så mange ønsket å delta i konkurransen. Til sammenligning hadde vi i 2015 og 2013 fire innkomne bidrag, mens vi både i 2016 og i 2014 dessverre hadde ingen. Med hele 25 ulike rollespillarrangementer på årets program, ser det også ut til at Arcon 33 vil bli et rekord-år for rollespill generelt.

På grunn av det store antallet bidrag og den jevnt over høye kvaliteten, har Arcon i år bestemt å premiere både første, andre og tredjeplass. På tredjeplass kommer en modul som vil være enkel å plukke opp og kjøre på sparket, både for erfarne og uerfarne GMer. Den er meget godt tilpasset en con, blant annet ved at det står eksplisitt at den kan kjøres for 2-5 spillere. Den har også latt seg inspirere av årets jippo. Modulen har gode GM-instrukser, en spennende historie, og er en god introduksjon til hva dette nye, norske rollespillet kan handle om. Tredjeplassen går derfor til modulen «Kilden» skrevet av Christine Vean til spillet Vandrerne.

Det var meget jevnt i toppen, og andreplass går til en velskrevet og oversiktlig modul. Modulen passer meget godt inn i spillsystemet den er skrevet i, men det åpnes også for at den kan spilles mer friform. Den har en interessant historie med en overraskende twist, og bipersoner som hjelper til med å drive handlingen fremover dersom spillerne er av det mer passive slaget. Vi tror at en spillgruppe kan få både spennende og skremmende opplevelser ut av å spille denne modulen. Andreplass i modulkonkurransen går til «The Cultists» skrevet av Esteban Manchado Velazquez til spillet Call of Cthulhu.

Førsteplass i årets modulkonkurranse går til en modul som både er en klassisk con-mdoul og samtidig føles moderne og nyskapende. Modulen er satt i en sci-fi setting, men har på subtilt vis likevel inkludert elementer fra årets jippo. Den er ryddig og godt skrevet, med sidepaneler som gir utfyllende informasjon om settingen og bipersoner man kan møte. Historien har en interessant twist, men er samtidig godt egnet for å spilles på en con. Modulen har altså mange sterke sider, men det er først og fremst spillerpersonene som gjør at denne modulen skiller seg ut fra de fem andre bidragene. Rollenes bakgrunner er interessante, varierte, og troverdige, og spillerne får ta konkrete valg som former rollenes motivasjon og personlighet. Førsteplass i modulkonkurransen 2017 går derfor til modulen «Leveransen» av Martin Løchsen til spillet The Nucleon Device (en sci-fi hack av D&D 5e).

Arcon vil gratulere de som fikk topp-plasseringene, og takke for at så mange ønsket å delta i årets modulkonkurranse. Premier kan hentes på Programrommet under Arcon. Vi vil også minne om at alle som arrangerer en selvskreven rollespillmodul på Arcon (som ikke tidligere har vært avholdt hos oss), kan komme innom Programrommet og hente sine modulskribentbelønninger. Vi håper på minst like mange deltakere neste år, og ønsker alle rollespillere (og andre spillere) en fantastisk Arcon!

-Ingvild Husvik, rollespillansvarlig, Arcon 33