Universet på ett brett

Star Wars RebellionArcon går av stabelen om litt under to uker og som vanlig vil det bli arrangert mange spennende brettspill. I år handler jippoen om stjernekrig og stjernereiser, og vi har flere spill på programmet som lar deg utforske fjerne galakser, besøke bisarre sivilisasjoner og krige med dine utenomjordiske motspillere.

Star Wars Rebellion
Star Wars Rebellion kom ut tidligere i år og lar 2 eller 4 spillere ta rollen som Imperiet og Alliansen i Star Wars. Alliansen må skaffe lojalitet fra fjerne planeter og sabotere Imperiets planer. Imperiet må finne den skjulte Allianse basen og tilintetgjøre den, helst med en svær blast fra the Death Star.

Star Trek Fleet Captains
Spill mot hverandre som Federation og Dominion i Star Trek-universet «Deep Space 9». Utforske rommet, fullfør forskjellige oppdrag og oppgrader skipene dine. Kamp kan være en mulig vei til å vinne men ikke den eneste. Her er det opp til deg.Star Trek Fleet Captains (1)

Star Trek: Five Year Mission
Et samarbeidsspill hvor man spiller som enten mannskapet i «Star Trek: The Original Series» eller «Star Trek: The Next Generation». Man trekker oppdragskort og samarbeider om å fullføre de ved å kaste terninger og strategisk plassere dem ut i forhold til styrke. Det er om å gjøre å løse et visst antall oppdrag.

Roll for the Galaxy
Terningversjon av Race for the Galaxy. Bygg opp ditt imperiet ved bruk av terninger som representerer befolkningen din. Sett dem til å utføre forskjellige oppgaver, som å utvikle ny teknologi, frakte varer eller kolonisere planeter. Det beste imperiet vinner.

Cosmic Encounter
Koloniser de andre spillernes sine planeter og bli den første til å ha fem kolonier utenfor ditt eget solsystem. Her kreves det strategi, makt og diplomati for å vinne.


Mission: Red Planet

Dette spillet foregår noe nærmere Jorden enn de andre på listen. Oppdraget er å høste mineraler på vår naboplanet Mars. Hver spiller har kort med unike egenskaper som brukes til å sende astronauter opp til planeten og å sabotere for de andre spillernes astronauter.

For de som muligens har gått lei av de klassiske spillene eller ønsker å prøve en ny variant av det originale så har vi Star Trek Catan, Star Wars Carcassonne og Star Munchkin:
Star Trek Catan er en variant av det gode gamle Settlers of Catan, her skal man utforske og slå seg ned på planeter for å skaffe ressursene sine. Det er mye likt vanlig Catan, men med spesialegenskaper til karakterer fra Star Trek som kommer i form av Support kort.Star Munchkin
Star Wars Carcassonne er mye likt det originale, men her har man fjernet bøndene. Oppgaven er i stedet å høste ressurser fra asteroide felt, sette opp handelsruter og ta over planeter. Det blir også litt slåsskamp når man man må krige om majoriteten i et område.
Star Munchkin
Munchkin in Space! Det klassiske Munchkin satt denne gangen i rommet med laservåpen og romvesen.

Nyhet! Arcon Social Club
Nytt i år er den fantastiske Arcon Social Club. Her blir det spilt mange små spill i hver pulje og fokuset er på det sosiale og å ha det gøy mer enn det handler om å vinne. Man opparbeider seg i tillegg Tokens for deltagelse i spill (og et ekstra et for å vinne) som kan byttes inn til diverse små premier. Dette er en utmerket mulighet for deg som vil prøve ut flere ulike spill, for deg som er uerfaren eller for deg som bare har lyst til å være sosial og ha det gøy med brettspill.

DeathcubeDette er bare noen av arrangementene vårt rikholdige program kan by på. Husk at du kan melde deg på dine favorittarrangement på våre nettsider spillfestival.no. Da er du sikret en prioritert plass, forran de som bare dukker opp uten påmelding.

Måtte Kraften være med deg. Vi sees på Arcon.

Universet på ett brett
Rull til toppen