Mer enn bare spill

 

Ikke at det er noe «bare» over spillene på Arcon, men Norges største spillfestival kan altså friste med mange andre slags arrangementer. Vi har for eksempel flere spennende konkurranser, og mye annet som både passer for de kreative, de kunnskapsrike og de heldige.

kongshavn
Kongshavn skole, Arcons lokaler

I tillegg til oppsatte arrangementer, har vi også en spillbar der du kan låne ut spill og åpne spillområder der du kan sette deg ned med spill du selv har tatt med. Du kan også ta med deg spillene dine ut i bakgården, og slå deg ned i pubben vår. Der kan du nyte Oslos beste utsikt, kald øl og (vi håper) godt vær, mens du snakker med andre spillinteresserte deltakere.

For de kreative, så er tegnekonkurransen et godt sted å starte. Liker du å male miniatyrer, så kan vi også anbefale miniatyrmalekonkurransen. Om design er mer din greie, så har Brettspillskaperlauget også i år et brettspillverksted. Der kan du leke deg med å designe et eget brettspill, og diskutere ideene dine med andre brettspillskapere. Kostymeverkstedet er også på plass i år, og du kan blant annet lage deg en flott terningpose med intergalaktisk motiv.

Foto: Eskil Hadland (CC-BY-NC 4.0)
Foto: Eskil Hadland (CC-BY-NC 4.0)

Terningkastekonkurransen er også en tradisjon på Arcon. Kast to kjempeterninger lengst mulig, og få høyest mulig tall på terningene. Å balansere terningene krever ferdighet og å kaste dem langt krever styrke, men å få to 6ere krever først og fremst flaks. Er du den heldigste deltakeren på Arcon?

For de kunnskapsrike vil vi anbefale Arcons spørrekonkurranse. Innledende runde består av flervalgs-spørsmål, så om man ikke vet svarene kan det også fungere å gjette. Alle spørsmålene fra innlendende runde er basert på spill og annet som foregår på festivalen, så jo mer du deltar på jo bedre muligheter har du for å finne riktig svar. De seks beste deltakerne går videre til finalen mandag 27. juni, der obskure og merkelige spillspørsmål underholder både deltakere og publikum.

Foto: Eskil Hadland (CC-BY-NC 4.0)
Foto: Eskil Hadland (CC-BY-NC 4.0)

Og appropos kunnskap: Nytt av året er en demonstrasjon av Virtual Reality. Ta på deg brillene, og se deg fritt rundt i 360 grader. Opplev hvordan det er å stå på en fremmed planet i et fjernt solsystem, eller langt under havet med enorme skapninger rundt deg. Vi har også en innføring i spillet Ingress under festivalen. Dette spillet baserer seg på såkalt augmented reality, der man går rundt i den virkelige verden mens en mobil app gir enkelte steder spesiell betydning.

 

Sist men ikke minst vil vi trekke frem auksjonen. Dette er en mangeårig tradisjon på Arcon, og en utmerket mulighet til å gjøre gode kupp. Endringene i årets auksjon har allerede blitt omtalt i en egen bloggpost. Vi har fremdeles plass til flere varer. Ta kontakt med auksjonarius på ursus1@gmail.com, om du har noe som du ønsker å få solgt.

Mer enn bare spill
Rull til toppen