Heder, ære og gjeve premier

17. juni 2016 Program 0 Comments

Som oftest er spillgleden belønning nok i seg selv, men noen ganger står det også mer på spill (hah). På Arcon finner man også i år turneringer og sågar NM i en rekke spill, der man i tillegg til heder og ære kan vinne premier og i noen tilfeller kvalifisere seg til internasjonale mesterskap.

EclipseBrettspill
Blant gjengangerne på programmet er NM i både Carcassonne og Settlers. Dise klassiske eurospillene holder fortsatt koken, og vi tipper de blir populære i år også. Begge kvalifiserer til VM, i henholdsvis Essen og Durango, Colorado. I Colorado er til og med kost og losji dekket.

I år avholdes ikke NM i Agricola på Arcon, men turnering blir det likevel. Her blir det premier både for vinnere og nybegynnere.

Arcons jippo er denne gang romkrig, og hva er da mer naturlig enn en turnering i Eclipse? Det finnes mange måter å samle poeng på i Eclipse, men selv den fredeligste rom-plante varer ikke lenge uten å forske frem bedre militærteknologier og oppgradere sine romskip.

Nytt av året (og kanskje starten på en tradisjon?) er NM i Galaxy Trucker. Ta turen til det ytre rom og bygg ditt eget romskip for å levere sårt tiltrengte… kloakkrør.

Star wars x-wingFigurspill
Det så en stund stygt ut for HeroClix på årets Arcon, men nå er det tilbake på programmet! La superheltene og -skurkene gjøre det de gjør best: Gi hverandre bank!

Warhammer står ikke på årets program, etter at GW satte kroken på døren for sin egen spillverden. Derimot har vi en nykommer som tar opp hansken, nemlig Kings of War. Det skal dermed ikke mangle på fantasy-hærer som manøvrerer seg til seier på slagmarken. Dette spillet er også omtalt her.

Når man snakker om fantasy-settinger er det selvsagt én som stiller i særklasse, og The Hobbit/Lord of the Rings Strategy Battle Game returnerer også i år til Arcon. Gjenskap heroiske trefninger og slag… eller bare le diabolsk når et troll bruker en hobbit som kastevåpen.

Også på figurspillfronten finnes det flere spill å velge blant på jippofronten, og det blir selvsagt turnering i Star Wars: X-Wing. Bruk kraften! (Men bruk den helst ikke på terningene, det er dårlig etikette.)

WarsTrekKortspill
De siste årene har det blitt avholdt Oslo Regional i Android: Netrunner på Arcon, og så også denne gang. Fantasy Flight stiller med premier, og vinneren får en bye til årets Nordic Championship.

NM i Dominon finner også sted på Arcon i år, med premier fra Vennerød forlag. Spillet som gjorde deckbuilding til en sjanger viser at det fortsatt har variasjon nok til å vare lenge.

At det avholdes turneringer i Magic: The Gathering under Arcon sier seg vel nesten selv; her samles Magic-spillere fra hele landet nok en gang. Det avholdes forskjellige turneringer hele helgen gjennom, ta en kikk i vårt innholdsrike program for en oversikt.

Kanskje det mest klassiske spillet av alle på Arcon er pokeren, som selvsagt arrangeres også denne gang. Tradisjonen tro avholdes det turnering i tre forskjellige pokervarianter i løpet av helgen.

Arcon tilbyr altså mange muligheter til å konkurrere mot skarpe motstandere, og ikke minst vinne heder, ære og fine premier. Hvem vet.. Kanskje DU er den neste norgesmesteren?