Nyheter om auksjonen

700-nye-viner-klar-for-auksjonHvert år har Arcon en stor auksjon der du kan få kjøpt spennende, sjeldne og merkelige spill og andre spillrelaterte ting. Auksjonen er også en gylden mulighet til å få kvittet seg med spill og andre gjenstander som man ikke lenger selv har bruk for, og kanskje tjene litt penger på salget.

De siste årene har vi også mottatt gjenstander for salg som på ingen måte er Acon-relatert. Dette har ført til at auksjonen har blitt lengre og lengre, og en del av det folk har ønsket å selge har nølende gått for svært lave summer. Det har også blitt vanskeligere for folk å delta på hele auksjonen og sikre seg de virkelige godbitene, når så mye tid går bort til ting som nesten ikke er salgbart. Dette vil vi gjøre noe med!

Hva ønsker auksjonen å selge?

Arcon en er spillfestival, og vi ønsker at auksjonen skal gjenspeile dette. Auksjonen vil derfor heretter kun selge:

 • Brettspill
 • Kortspill
 • Rollespill
 • Miniatyrspill
 • Rekvisitta til levende rollespill (f.eks. laiv-våpen)
 • Direkte spillrelaterte gjenstander (f.eks. terninger, spillblader, oppbevaringskoffert til miniatyrspill og lignende)

Auksjon3For de som ønsker å selge andre gjenstander, som dataspill, DVDer, bøker, figurer, pyntegjenstander etc, så kan man legge ut gjenstandene på Finn.no eller sette opp sin egen salgsbod underveis på festivalen (ta i såfall kontakt i forkant på program@spillfestival.no). Slike gjenstander vil ikke lenger bli tatt imot på Arcons auksjon.

Mulig unntak for denne regelen kan gjøres for høyst spillrelaterte ting (f.eks. Warhammer-romaner) og sjeldne/spesielt salgbare gjenstander direkte relatert til festivalens jippo (f.eks. en deluxe blue-ray samleboks av Star Wars-filmene). Dette skal forhåndsgodkjennes av auksjonarius. Har du spørsmål om hvorvidt det du ønsker å selge er aktuelt for Arcons auksjon, ta direkte kontakt med auksjonarius på ursus1@gmail.com

Tidsplan for auksjonen, og andre nyheter

Nytt av året er også at vi deler opp auksjonen slik at man lettere kan sikte seg inn på akkurat det man er interessert i.

 • 10.30-11.00: Registrering/utdeling av budnummer, forklaring av auksjonsregler, organisering.
 • 11.00-12.00: Salg av brett- og kortspill, med høyt ettertraktede, sjeldne eller verdifulle spill prioritert. Brettspill som fortsatt ikke har blitt utbudt kl. 12.00 venter til perioden 13.30-15:00+.
 • 12:00-12:15: Pause, registrering og betaling. Reglementet vil raskt bli gjennomgått på nytt.
 • 12.15-13.15: Rollespillauksjon. Salg av rollespill, med høyt ettertraktede, sjeldne eller verdifulle spill prioritert. Rollespill som fortsatt ikke har blitt utbudt kl. 12.00 venter til perioden 13.30-15:00+.
 • 13.15-13.30: Pause, registrering og betaling. Reglementet vil raskt bli gjennomgått på nytt.
 • 13.30-15.00+: Salg av gjenværende spill fra tidligere i auksjonen, og andre gjenstander (som miniatyrspill, spillutstyr, spillblader og andre spillrelaterte gjenstander).

Som man kan se vil det etter hver del av auksjonen bli en kort pause, der de som ønsker å gå kan betale, nyankomne kan registrere seg for non-cash lapper og man kan strekke på beina. Dette er også muligheten til å kaste i seg noe mat/drikke i kantinen, da auksjonsrommet er verneverdig og man derfor ikke kan medbringe mat/drikke inn dit. Det er ikke mulig å registrere seg for non-cash lapper eller ta oppgjør for non-cash lapper på andre tidspunkt enn i pausene.

Depositumet og minstebudet for auksjonen har også stått på stedet hvil i over 10 år. I år vil depositumet bli skrudd opp til 20kr per utbud, og minstebudet blir skrudd opp til 30kr. Det vil ikke lenger være mulig å by i 5ere, kun i hele 10ere. 42kr er som alltid et lovlig bud, til minne om Douglas Adams

Mer informasjon om auksjonen kan du finne her. Hvis du har lyst til å selge noe på auksjonen eller har andre spørsmål om auksjonen, så kan du sende en epost til auksjonarius ursus1@gmail.com.

Vi håper å se akkurat DEG på auksjonen. Hvem vet.. Kanskje finner du droiden du leter etter…?

Nyheter om auksjonen

Én kommentar til “Nyheter om auksjonen

Kommentarer er stengt.

Rull til toppen