Super-Arcon!

liten-alle_utentekstHvert år har spillfestivalen Arcon en jippo, og i år er jippoen Super-Arcon! Vi har altså superhelter og superskurker som tema, noe som gir seg til syne både i design, gopher-system og mye mer.

Vi har et rekordstort program med svært mange ulike arrangement, og enkelte arrangører har latt seg inspirere av årets jippo. Her er eksempler på noen av de supre arrangementene på årets festival.

Legendary er et deckbuilder-spill der man samler Marvels superhelter for å banke opp superskurkene. Spillerne samler poeng individuelt ved å bekjempe småskurker og superskurker, men hvis man tar seg for god tid klarer de å stikke av. Bak dem alle står den onde erkeskurken, som aktivt saboterer for spillerne, og dersom spillerne ikke klarer å besire erkeskurken, taper de alle. Ingen spiller kan vinne helt på egen hånd, så dermed kreves det også samarbeid. Spillet settes opp både lørdag fra kl 16:00 og søndag fra kl. 13:00, så det er flere muligheter til å spille.

Sentinel Tactics er et relativt kjapt og enkelt brettspill der spillerne styrer superhelter og -skurker fra Sentinel Comics-universet. Man kan enten spille skirmishes der man bare prøver å banke opp motstanderne mest mulig, eller scenarier der én spiller typisk er skurken med en ond plan og de 2-4 andre er heltene som prøver å forpurre planen. Brettspillet settes opp lørdag natt fra kl. 22:00.

HeroClix er et miniatyrspill der superhelter (og skurker) fra tegneseriene braker sammen. Vil du være med, men har ikke lag? Stikk innom demoen fra kl. 16:00  på lørdag! Turneringen på søndag (også den fra kl. 16:00) er lagt opp for både nye og erfarne spillere, og alle deltakere får premie. Vinneren får en svært spesiell ekstrapremie.

The Strange er et rollespill som bruker Numenera-lignende regler. I scenariet «Crisis of Infinite Recursions» flytter agenter seg mellom parallelle verdener, og forsøker å rydde opp i kaoset som skapes når ulike litterære skikkelser havner i feil verden… Og i feil sjanger. Rollespillet kjøres søndag kveld og natt fra kl. 19:00.

SuperKostymeVerksted er stedet du bør gå dersom du ønsker å se ut som en superhelt (eller skurk!). Her kan du lage din egen maske og kappe, og sy andre spennende ting. Passer for både barn og voksne, og arrangeres på dagtid lørdag (fra kl. 12) og søndag (fra kl. 13).

Dette var bare noen få av våre supre arrangement. Les mer i vårt program. Ser du ikke et av dine favorittspill? Det er ikke for sent å melde seg som arrangør! Registrer ditt arrangement på spillfestival.no eller send en epost til program@spillfestival.no.

Super-Arcon!
Rull til toppen