Bli norgesmester i et (eller flere) brettspill!

Arcon har mange norgesmesterskap på programmet i år, der i blant tre NM i ulike brettspill. Vinner du en av disse spillene, kan du både smykke deg med en norgesmestertittel, og du er kvalifisert til å delta i verdensmesterskapet senere i år. Ta en kikk i programmet og meld deg på. Under kommer en kort presentasjon av de ulike brettspillene som Arcon arrangerer norgesmesterskap i:

Agricola_gameNM i Agricola

Agricola er spillet som gjorde det morsomt å drive gårdsbruk på 1600-tallet. Det klatret til førsteplassen på Boardgamegeeks ranking da det kom ut i 2007, og ligger fortsatt på en komfortabel sjetteplass åtte år senere.

Agricola er spillet som kanskje mer enn noe annet har definert worker placement-mekanismen. Spillerne har et begrenset antall trekk og et felles sett av handlinger tilgjengelig. Dermed gjelder det å utnytte trekkene optimalt for å samle ressurser, og bruke dem til å utvide gården sin for fordeler senere i spillet.

Innledende runde begynner lørdag klokken 10.00, og de 8 beste går videre til semifinaler og finale på søndag. Norgesmesteren i Agricola kvalifiserer seg til årets VM.

NM i Carcassonnecarcasonne1

Carcasonna er et kjent og kjært brettspill som fyller 15 år i år, og Arcon arrangerer norgesmesterskapet. I tillegg til å bli Norgesmester blir vinneren kvalifikasert til årets VM, som tradisjonen tro avholdes på spillmessen i Essen i oktober.

I Carcassonne bygger man brettet underveis, og vinneren er den som best klarer å plassere sine biter av brettet for å maksimere eget poengutbytte og blokkere for motstanderen. Dermed har man mange valg å ta, selv om reglene er forholdsvis enkle og spillet ikke er langvarig.

Turneringen avholdes i pulje 2 og 3, det vil si kl. 10.00-15.00 på lørdagen under Arcon.

stone-ageNM i Stone Age

Bli med tilbake til steinalderen for å føre nettopp din stamme fram til seieren! Utvinn ressurser, sank mat, former deg og bli mange. Spesielle kort gjør at du kan opparbeide deg spesielle produksjonsbonuser underveis, og med bygningene scorer du seierspoeng. Så mye å gjøre, men så altfor lite folk til å gjøre det med!
I år blir det Stone Age NM på Arcon og vinneren er kvalifisert for VM på spillmessen i Essen i oktober. Kvalifisering begynner kl 10.00 på søndagen under Arcon (steinalderfolk sto tidlig opp) og fortsetter med NM-finale kl 1600.
Bli norgesmester i et (eller flere) brettspill!

Én kommentar til “Bli norgesmester i et (eller flere) brettspill!

Kommentarer er stengt.

Rull til toppen