Hvordan overleve en Arcon-helg?

KoppOGkrokFor mange kan en langhelg med spilling både dag og natt være i meste laget. Både kropp og sinn kan bli utslitt av mindre. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan få en mest mulig behagelig Arcon-opplevelse:

Først og fremst, husk tallene 5-2-1. Disse står for 5 timer søvn per natt, 2 måltider per dag og 1 dusj per dag. Dette vil gjøre festivalen til en mer behagelig opplevelse, både for deg og de rundt deg. Klarer du å sove/spise/vaske deg mer enn dette, så er det selvsagt å anbefale. (Husk også å vaske deg jevnlig på hendene, både for din og alle andres del.)

Og når vi snakker om mat, husk også å drikke nok. Hvis du investerer i Arcon-koppen til 100kr, får du gratis kaffe og te hele festivalen i Arcons fantastiske te-bar. Koppen kan festes i belte med en karabinkrok, slik at du alltid har den tilgjengelig når du blir tørst. Vi anbefaler også at du drikker en del vann. Et tips er å legger flasker kvartfulle med vann i fryseren kvelden før, og så fylle disse opp med vann når du skal på festivalen. Da har du kaldt vann i mange timer. Kiosken på Arcon selger også brus, om dette skulle friste mer.

Det er sosialt og gøy å jobbe som Gopher, altså frivillig, under Arcon. I tillegg kan det være en fordel for lommeboka. Hver pulje du arbeider får du matbonger som kan byttes i mat og drikke i kiosken. Slik kan alle ha råd til å spise godt under festivalen, selv den fattigste student.

Tar du med deg en hengelås, kan du låse eiendelene dine inn i skap på Kongshavn. Arcon tar ingen ansvar for eiendelene dine, og tyveri har en sjelden gang forekommet. Men ønsker du å ta sjansen, så er det greit å slippe å bære alle tingene dine rundt hele tiden.

Hvis du er tilreisende som tenker å sove på Arcon, kan det være lurt å sette opp soveplassen sin i god tid. Når du da kommer snublende inn i sovesalene kl. 03 på natten, kan du ramle rett i seng og slipper å kave rundt i mørket og vekke de andre som sover. Vi anbefaler også at du har med klær både for varmt og kaldt vær. Temperaturene kan falle mye i løpet av kvelden, og været kan slå om. Husk også tannbørste.

Ingen skal trenge å kjede seg eller være alene på Arcon. Har du ingenting å gjøre en pulje, er det mange arrangement du bare kan kaste deg med på. Sjekk ut programmet på spillfestival.no, og se spesielt på sideprogrammene. Eksempler på arrangement med stor drop-in faktor er kostymeworkshop, Brettspillskaperlaugets brettspillskape-rom og SARZ spillbar. Husk også at Arcon har en egen spillbar, på samme sted som te-baren, hvor du kan låne ut brettspill. Deler av festivalen vil det også finnes spillverter som kan lære deg spill du ikke kan og hjelpe deg med å finne grupper å spille med.

Har du flere tips om hvordan man kan gjøre Arcon-opplevelsen bedre for alle involverte? Del dem i kommentarfeltet.

Hvordan overleve en Arcon-helg?
Rull til toppen